Ден на Европа

На 9 май отбелязваме Деня на Европа. Учениците от ОУ “Любен Каравелов“, подкрепиха инициативата на Община Хасково и Областен информационен център за засаждане на дървета и създаване на новата алея „Европа“, като засадиха фиданки в парка в кв. „Куба“.


Ученици от 1 до 4 клас се включиха в двудневен футбол турнир, който е част от спортните изяви на училището по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“.

Младите таланти излязоха на терена, ръководени от учителя им по Физическо възпитание и спорт Владимир Милев. Участие взеха и отбори от училище “ Хр. Смирненски“ и училище “ Св.Климент Охридски“

Началото на турнирите беше дадено с представителни изяви на мажоретните състави към ОУ „Любен Каравелов“. Клуб „Малки мажоретки“, за които беше първа изява пред публика и Клуб „Мажоретките“ с ръководител Антония Иванова.


До родителите на VII клас

На 15.05.2024 г., от 17:30 ч., във връзка с държавния план-прием в VIII клас, ще се проведе родителска среща с участието на представители на гимназии и средни училища, както и с представители от центъра за кариерно ориентиране.


Скъпи ученици и родители,
В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, пожелаваме на вас и вашите семейства здраве, любов и благополучие!

Нека отворим  сърцата си за състраданието и силата на прошката, да вярваме в доброто и да правим добро!

Бъдете благословени!

Честито Възкресение Христово!

Екипът на ОУ „Любен Каравелов“


Награждаване от Международната ученическа олимпиада „KINGS“ 2024

Медали и дипломи от Международната дистанционна ученическа олимпиада „Кингс“ бяха връчени на учениците ни,  участвали в различни направления на олимпиадата,

от д-р Георги Джумайов, директор на ОУ „Любен Каравелов“.

Грамоти за значителни успехи в организирането на олимпиадата и подобряването на учебния процес получиха г-жа Нели Тодорова /учител по английски език/ и г-жа Валя Хвойнова /учител в група в ЦОУД/.

Честито на победителите! Гордеем се с постиженията на нашите ученици и учители! Продължавайте да се изкачвате все по-нагоре по стълбата на знанието!


Ден на Земята

22 април е световния ден на Земята. Той се отбелязва всяка година на тази дата от 1970 насам, като целта му е да привлече вниманието на хората към опазване на планетата и съхраняване на живота.
Учениците от ОУ „Любен Каравелов“ отбелязаха Деня на Земята с разнообразни проекти на тази тема.


Уважаеми родители,

Ръководството и Педагогическият екип на ОУ „Любен Каравелов“ Ви канят на 22.04.2024 г. на

Ден на отворените врати в училище!

Ще имате възможност за разговор с ръководството и учителите. Ще получите отговор на всички ваши въпроси.

Очакваме Ви!


Рипайте, Каравеловци, по пролет …….

Едни от най-ярките и интересни обичаи в традиционния български календар са народните кукерски игри. Интересният кукерски обичай произхожда от дълбока древност.  Танцът на кукерите е уникално и мистично единство от ритъм, звук и цветове. Подскачането и дрънченето на звънците, тропането на тоягите дълго отеква след тях. Тези шумни ритуали се извършват с цел прогонване на нечистите сили.

Запленени от маскарадната образност, нашите ученици се впуснаха в изработването на кукерски маски. Всяко едно от тях вложи собствен замисъл и въображение в нея. От вълна, конци, картон, мъниста и други материали те създадоха интересни маски, с които се включиха в кукерското шествие на ОУ „Любен Каравелов“.


Международен ден на приказката

Независимо къде са се родили, приказките са събрали и съхранили житейския опит на човечеството. Така са придобили вълшебна сила – обучителна и развиваща, която им отрежда незаменима роля в социализацията на децата.


14 март – Международния ден на числото Пи

Едно от най-загадъчните и магически числа в математиката, което може да бъде открито навсякъде в заобикалящия ни свят е числото Пи (π), То е толкова интересно, че си има свой празник. На 14 март учениците от петите и шестите класове се запознаха с интересни факти за числото Пи, преброиха колко пъти всяка цифра се появява в първите 100 знака, намериха процента, записаха в десетична дроб и построиха хистограми.
Истински се забавляваха с пи-зарядката и с откриването на рождената си дата сред цифрите на числото.


3 март – Ден на Освобождението на България


Отбелязваме 146 години от Освобождението на България от османско иго! От 1991 година 

3 март е националният празник на страната ни.

Честит празник, българи!


Общински ученически игри 2024 г.

  • лека атлетика – момичета – II място
  • лека атлетика – момчета – III място
  • волейбол – момичета – III място

В памет на Апостола

Ученици от клуб „Родолюбие“ се включиха в Националния конкурс „Завещано от Апостола“ организиран от ОП „Младежки център“ гр. Хасково. Участниците бяха наградени с медали, книги и грамоти.


151 години безсмъртие за Апостола на свободата

Изминалата седмица бе посветена на живота и делото на Апостола. Децата гледаха биографичен филм за Левски, попълваха работни лист, изработиха постери, рецитираха стихотворения, пяха песни и направиха драматизация по разказа на Иван Вазов – „Апостолът в премеждие“.Красотата на коледните празници.


Коледният дух завладя всички ученици и учители, а магията на коледните вълшебства ги плени! 

За да отбележим подобаващо най-светлите празници през годината, всеки ден от седмицата се организираха различни забавления в училище.


Коледният базар в училище и тази година се организира с изцяло ръчни творения, сувенири, коледни украси и лакомства. Ученици, родители и учители се обединиха в една обща кауза и работиха със сърце и душа.


Поздравления за нашата ученичка Велислава Мазгалова от 7.а клас, спечелила 3 място в конкурса за есе „Хасково – градът на тракийските воеводи“


Гордеем се с нашите ученици и учители от високите постижения на олимпиада „KINGS“


ТГ „Каравеловци“ към ОУ „Л. Каравелов“ се включиха в благотворителен коледен концерт „Заедно за Дани“!


„Клуб за бъдеще“ – Хасково благодари на децата от 1Г и 3Б клас, техните родители и ръководството на ОУ “ Любен Каравелов “ за съпричастността към кампанията „Споделена трапеза “ .


Пореден повод за гордост от постигнатите резултати на учениците ни в Международното квалификационно първенство на Олимпиада Кингс България


Споделяне на опит след участие в обучения на Еразъм+
ПРЕДСТАВЯНЕ И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЕДИННАТА ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИ УСЛУГИ И СЪДЪРЖАНИЕ – „ДИГИТАЛНА РАНИЦА“

Електронната платформа е разработена в рамките на проект №BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент Министерството на образованието и науката (МОН).

Платформата „Дигитална раница“ е безплатна и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Ползите за учениците при утвърдено за национално ползване дигитално съдържание са, че интерактивния учебен процес в дигитална среда ще улесни и подобри разбирането на преподавания материал, ще направи упражненията забавни и интересни, ще увеличи трайността на придобитите знания и умения. Освен това дава възможност на учителите да публикуват разработени от самите тях дигитални уроци.

Платформата служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и задачите им за самостоятелна работа.

Достъпът до нея се осъществява на адрес edu.mon.bg чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).

Предстоящите дейности по проект №BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ са:

– Обучение на 6200 учители в дигитални умения за създаване на дигитално съдържание за учебния процес.

– Обучение на 12 000 учители за работа с дигитални ресурси и внедрената платформа за образователни услуги и съдържание с цел въвеждане на иновативни методи на преподаване чрез съвременни ИКТ.

– Разработване на дигитално образователно съдържание като електронни учебници и е-помагала по учебни предмети, интерактивни и мултимедийни уроци, образователни приложения и игри, тестове и др.

– Оценка на съответствието на дигиталното съдържание с утвърдените програми и добрите педагогически практики.

– Всички учители могат да разработват и споделят дигитално образователно съдържание.

– Освен това съвсем скоро ще могат да предложат разработено с помощта на платформата и интегрираните в нея ресурси свое авторско интерактивно образователно съдържание (урок) по учебни предмети от I до XII клас за общообразователна подготовка за национално ползване.


Първи одобрен проект по Програма Еразъм+“, сектор „Училищно образование“

ОУ „Любен Каравелов“ град Хасково с първи одобрен  с 77 точки проект по програма Еразъм+ Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Училищно образование“ 
проект: „Училищното образование в светлината на популярната култура – кинообразование“ – 2022-2-BG01-KA122-SCH-000093784 


Не за училището, а за живота ние учим!


Можем и знаем как, защото работим ЗАЕДНО в екип!!!