Събота 21, Септември 2019г.

"РОЗИТЕ НА БЪЛГАРИЯ"

Заедно в багри, мелодия и движение за празнично настроение!

„Розите на България” на 11 май 2018 г. – една инициатива на Министерството на образованието и науката в партньорство с Министерството на външните работи, Министерство на културата и Държавна агенция за българите в чужбина, с участие на училища от страната и на българските неделни училища в чужбина.

Една празнична сюита в училищата – всеобщо хоро и други съпътстващи мероприятия в Деня на Св. братя Кирил и Методий – 11 май.

„Заедно в мелодия и цвят по целия свят!“

В ОУ ”Любен Каравелов” – Хасково на 11 май се проведоха:
* Музикално-танцово голямо междучасие, в което:
   - сборна вокална формация от ученици с ръководители Аделина Гергинова и Албена Ройдева изпълниха песента „Една българска роза“;
   - танцови композиции „Роза“ представиха участници в ИКК „РусБълАн ПриПеТан” и в камерна формация на ТС „Акцент“ с ръководител Даниела Делчева;
   - на празнично хоро, поведено от  ТС „Акцент“, се заловиха всички желаещи ученици, учители, родители и служители на училището.
* Съпътстващи прояви в училището:
   - тематична изложба на художници от училището с ръководител Камелия Кехайова;
   - тематичен кът, представен от ръководителите на клубовете „Сръчни ръчички” и „Зелени простори”, работещи по проект „Твоят час”, Кинка Ганева и Елена Генева;
   - информационен кът „Денят на розата” от четвъртокласниците на Николина Николова.

В инициативата се включиха над 60 ученици-изпълнители и над 300 членове на училищната общност – ученици, учители, родители и служители. В училищния двор се изви многокръгово хоро, а за финал – ръченица за всички.

Училищното ръководство благодари на всички ръководители на групи, реализирали инициативата, и на всички участници за цветното настроение, с което бе изпълнен училищния двор на 11 май 2018 г.

Снимки от мероприятието - галерия.

Сподели: